Spartahof
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van het gebied?

De voordelen van een nieuwbouwwoning in een bestaande woonomgeving, dat is Spartahof! Hier woon je op een historische locatie in Apeldoorn-West met natuur en stad binnen handbereik. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Het NS-station van Apeldoorn ligt op nog geen 10 minuten fietsen. Ook heb je een bushalte voor de deur. Vanaf bushalte Blekersweg aan de Prins Willem-Alexanderlaan stap je op buslijn 7 richting Orden of bus 6 naar het Centraal Station. Vanaf Apeldoorn zijn directe treinverbindingen naar Schiphol, Enschede en Den Haag.

Waar kan ik informatie vinden over Apeldoorn?

Benieuwd naar wat er voor leuks te doen is in Apeldoorn? Kijk dan eens op www.vvvapeldoorn.nl.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

Op loop- en fietsafstand van Spartahof zijn basisscholen en alle voortgezet onderwijsvormen. Ook vestigen zich steeds meer instellingen voor hoger beroepsonderwijs in Apeldoorn.

Welke sportvoorzieningen zijn er in Apeldoorn?

Aan sportclubs geen gebrek, waar je in teamverband of op eigen houtje kunt sporten. In het Orderbos bijvoorbeeld, is een sportvereniging waar je kunt voetballen, biljarten en darten.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

Voor je dagelijkse boodschappen ben je in nog geen 5 minuten met de auto bij de Albert Heijn aan de Schapendoesweg. Voor uitgebreid shoppen ga je naar de binnenstad van Apeldoorn. Je bent er zo op de fiets!

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Nee, Spartahof is een nieuwbouwproject binnen een bestaande woonwijk. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van het gebied?

Je kunt je op deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden en ontvang je bericht zodra de verkoop van het project is gestart.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk gerealiseerd?

Spartahof bestaat uit 56 grondgebonden woningen. 

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

Nee, in het project komen geen huurwoningen. 

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Worden er ook sociale koopwoningen gebouwd?

Nee, in het project komen geen sociale koopwoningen.

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

In Spartahof komen voldoende parkeerplaatsen. Je parkeert hier niet voor de deur, maar achter het huis.

Is er straks genoeg plek om dicht bij het huis te parkeren?

Ja, bij de opzet van het plan wordt rekening gehouden met voldoende parkeergelegenheid.

Is/blijft parkeren gratis?

Ja, parkeren is gratis.

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Ja, op 5 minuten loopafstand zijn 2 hondenuitlaatplaatsen. 

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in de wijk?

Spartahof bestaat uit 16 Parkvilla's en 40 eengezinswoningen.

Wanneer start de verkoop van het project?

Naar verwachting in het voorjaar van 2017. 

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Ja, alle woningen hebben een tuin. De ligging en tuindiepte is afhankelijk van de plek van de woning binnen het plan. 

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, de woningen van Spartahof krijgen een eigen ontwerp.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De bouwtijd bedraagt een klein jaar. Bij voldoende voorverkoop zal er in het 4e kwartaal van 2017 gestart worden met de bouw en zullen de woning medio 2018 klaar zijn voor bewoning. 

Zijn er al brochures beschikbaar?

Zodra het project in verkoop is, vindt je op deze website de uitgebreide verkoopbrochure. Je kunt deze downloaden, maar vaak ook aanvragen. Je krijgt de verkoopinformatie dan toegestuurd. Is het project nog in voorbereiding dan is er vaak nog geen brochure. Je kunt je dan vrijblijvend inschrijven als belangstellende.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

Spartahof is een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling B.V. en Trebbe Wonen B.V. 

Welke makelaar is bij het project betrokken?

Bij de verkoop zijn twee makelaarskantoren uit Apeldoorn betrokken: Nieuwbouwcentrum Apeldoorn en ten Hag Makelaars.

Is woning X (in fase Y) nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je ook op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.

Kan ik een bezichtiging inplannen?

Nee, de woningen moet nog in de verkoop gebracht en gebouwd worden.

Ik kan niet bij de (start verkoop) manifestatie zijn, kan ik alle informatie ontvangen?

Alle informatie zal ook online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woningen wordt gebouwd door de aannemer: Trebbe. Je sluit de aannemingsovereenkomst ook met deze partij. Tijdens de bouw is deze aannemer jouw aanspreekpunt.

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Na aankoop kan er een afspraak gemaakt worden met de kopersbegeleider voor het bespreken van (individuele) meerwerkwensen. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Nee, op dit moment nog niet. Ten tijde van de start verkoop zullen wij een verkort meerwerkoverzicht uitreiken met daarop de 'grote' meerwerkmogelijkheden en de daarbij behorende prijzen. Denken hierbij aan de kosten voor een uitbouw, dakkapel, etc. Diegenen waarvoor uiteindelijk een woning wordt gereserveerd, ontvangen in een persoonlijk verkoopgesprek met de makelaar de volledige meerwerklijst. 

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Ja, de koopsom van de woning is inclusief een keuken.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, de koopsom van de woning is inclusief afwerking van toilet en badkamer.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Welke mogelijkheden er precies zijn ten aanzien van het laten vervallen van inrichting en dergelijke kunnen afgestemd worden met de kopersbegeleider van de aannemer. 

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Op de website staat per bouwnummer onder het kopje Overzicht de plattegrond per verdieping. Onder het kopje Downloads kan je de brochure en technische tekeningen zien.  

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt de bouwer opdracht om het project te bouwen.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de SWK Garantie- en Waarborgregeling/Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.swk.nl www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg/SWK.

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met de aannemer van het project. De aannemer bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting (of: verdeling) van de bouwnummers.Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere mensen hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dit wil zeggen dat je een financiële check hebt gedaan en dus weet wat je bij de bank kunt lenen.

Ook als je geen eigen woning meer te verkopen hebt of wilt aankopen zonder dat je huidige woning verkocht is, werkt dit in je voordeel. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting van alle woningen. Immers, hoe sneller de woningen allemaal (zonder voorbehoud) verkocht zijn, hoe eerder we kunnen starten met de bouw: dat is voor zowel BPD als voor jou als mogelijk toekomstige bewoner een voordeel.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met een echt persoon. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Het formulier is succesvol ontvangen

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?